Пичове разтропа се вариатора и въпроса ми е какво става ако свърши напълно какви са последствията или няма такива? колата е 166 2.0 тс
Известие
Collapse
No announcement yet.
Тропа вариатор
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Когато се износва, вариатора следствое на това си дава закъснение на смукателния вал. Може да имаш намалена мощност в ниските обороти. Друго фатално няма.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеТропа до живот или докато госмениш или поправиш -поправката е успешна само ако тропането е в началото после този ход е не достатъчно ефективен .Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Comment
-
Първоначално публикувано от BIzZkIt4o Покажи съобщениеПичове разтропа се вариатора и въпроса ми е какво става ако свърши напълно какви са последствията или няма такива? колата е 166 2.0 тс
Comment
-
Първоначално публикувано от emil georgiev Покажи съобщениекак разбра, че е вариатора, може да са хидравличните повдигачи"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от Ass Покажи съобщениеВъпроса ми беше към автора на темата във връзка с това което си обяснил.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеКолега, ти чувал ли си вариатор как трака????
Comment
-
Обикновенно ,шума от заминалия вариатор се характеризира с тракане като от дизелов мотор.
Често причина за повреда на вариатора, особено след не голям пробег е дефект в работата на масления клапан, осигуряващ смазването му.Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеЧесто причина за повреда на вариатора, особено след не голям пробег е дефект в работата на масления клапан, осигуряващ смазването му.
Ако не работи соленоида няма и да работи вариатора. Следователно вътре в него няма да има движение респективно износване. Вариатора работи с масло под налягане. Има масло - работи, няма масло - не работи (работи клапана - има масло, не работи клапана - няма масло).
Мога ли да попитам колега ти под капака на бензинова Алфа ровил ли си се, че поставяш такива диагнози?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАбсолютна глупост. Колега прочети първо как работи вариатора.
Ако не работи соленоида няма и да работи вариатора. Следователно вътре в него няма да има движение респективно износване. Вариатора работи с масло под налягане. Има масло - работи, няма масло - не работи (работи клапана - има масло, не работи клапана - няма масло).
Мога ли да попитам колега ти под капака на бензинова Алфа ровил ли си се, че поставяш такива диагнози?Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
-
Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщениеЧета по форумите какво пишат спецовете.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеПри всяко положение не е добре да се кара дълго с тракащ защото тогава ремонтния комплект не върши никаква раота а се отива направо на нов .
---------- Post added at 17:08 ---------- Previous post was at 17:06 ----------
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАми толкова са спецове. Значи това не е вярно пак го казвам. Просто си се износва. Имайте предвид, че вариатора докато карате се включва и се спира 100-тици пъти може би. С всяко подаване на газ той се включва после спира когато стигне определени обороти, при връщане на газта той пак се пуска и долу под 1800 оборота се спира. Това всяко пускане/спиране е движение вътре в него. И от силата на пружината зъбните колелца удрят корпуса и поради и въртеливото им движение го износват. Като се появят луфтовете вътре започва да чука.Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT
Comment
Comment